Russafa Escènica i la Fundació Bancaixa presenten “46004”, la mostra del projecte Parterre

La propuesta más especial: Muestra abierta del Parterre 2019 🎨 👯

Russafa Escènica i la Fundació Bancaixa presenten “46004”, la mostra del projecte Parterre
La representació de dansa, en la qual participa un grup de persones amb diversitat funcional, es podrà veure el pròxim divendres 29 de novembre a les 19:30h a la Sala d’actes de la Fundació Bancaixa.

Russafa Escènica i Fundació Bancaixa presenten, per segon any consecutiu, la proposta de dansa “46004”, que sorgeix com a resultat de dos tallers inclusius d’arts plàstiques i de dansa realitzats amb persones amb diversitat funcional i professionals de la dansa durant els mesos d’octubre i novembre. Aquests tallers componen el projecte Parterre, que es va inaugurar en l’edició 2018 de Russafa Escènica i continua enguany donada la seua bona acollida i el compromís de la Fundació Bancaixa.

46004 sorgeix després d’un procés creatiu distribuït en huit tallers de dansa inclusiva impartits per la ballarina Gema Gisbert, i inspirat en les obres elaborades en el taller d’arts plàstiques guiat per la il·lustradora Nívola Uyá. Seguint el lema de l’última edició de Russafa Escènica, “Espanya”, el fil conductor de tots dos tallers és la representació i l’expressió del “lloc que habite”. Segons Gisbert, “individu, espai i temps són els valors i les pautes que destaquem per a crear una opinió de moviment. Una traducció íntima que part del buit emocional cap a una interpretació col·lectiva basada en el nostre entorn més pròxim: persones, paisatges i els seus vincles”.

Per la seua banda, Uyá posa l’accent en el fet que “els participants senten llibertat i emoció creant i puguen albirar un canal de comunicació i expressió per a elles i ells”. En els tres tallers plàstics, els participants membres de l’associació Bona Gent APDI, van realitzar “un viatge emocionant pel color, el blanc i negre, les textures i finalment el volum”. Varen emprar diverses tècniques artístiques per a donar contingut a les seues creacions, que van disposar en forma de cub i que seran peça fonamental en la mostra final del projecte.

Aquesta mostra final s’enquadra dins de la desena edició de la Setmana D-Capacitat Fundació Bancaixa, una iniciativa de sensibilització social que es desenvolupa cada any amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el 3 de desembre, i amb l’objectiu de conscienciar sobre la necessitat de la integració d’aquest col·lectiu. El conjunt d’activitats, centrades en l’experiència artística, es desenvoluparà del 25 de novembre al 5 de desembre sota el lema “L’art de la Integració”.

La proposta del Parterre està oberta al públic fins completar l’aforament.

Russafa Escènica y la Fundación Bancaja presentan “46004”, la muestra del proyecto Parterre
La representación de danza, en la que participa un grupo de personas con diversidad funcional, se podrá ver el próximo viernes 29 de noviembre a las 19:30h en el Salón de Actos de la Fundación Bancaja.

Russafa Escènica y Fundación Bancaja presentan, por segundo año consecutivo, la propuesta de danza “46004”, que surge como resultado de dos talleres inclusivos de artes plásticas y de danza realizados con personas con diversidad funcional y profesionales de la danza durante los meses de octubre y noviembre. Estos talleres componen el proyecto Parterre, que se inauguró en la edición 2018 de Russafa Escènica y continúa este año dada su buena acogida y el compromiso de la Fundación Bancaja.

46004 surge tras un proceso creativo distribuido en ocho talleres de danza inclusiva impartidos por la bailarina Gema Gisbert, e inspirado en las obras elaboradas en el taller de artes plásticas guiado por la ilustradora Nívola Uyá. Siguiendo el lema de la última edición de Russafa Escènica, “España”, el hilo conductor de ambos talleres es la representación y la expresión del “lugar que habito”. Según Gisbert, “individuo, espacio y tiempo son los valores y las pautas que destacamos para crear una opinión de movimiento. Una traducción íntima que parte del vacío emocional hacia una interpretación colectiva basada en nuestro entorno más cercano: personas, paisajes y sus vínculos”.

Por su parte, Uyá pone el acento en que “los participantes sientan libertad y emoción creando y puedan vislumbrar un canal de comunicación y expresión para ellas y ellos”. En los tres talleres plásticos, los participantes miembros de la asociación Bona Gent APDI, realizaron “un viaje emocionante por el color, el blanco y negro, las texturas y finalmente el volumen”. Emplearon varias técnicas artísticas para dar contenido a sus creaciones, que dispusieron en forma de cubo y que serán pieza fundamental en la muestra final del proyecto.

Esta muestra final se encuadra dentro de la décima edición de la Semana D-Capacidad Fundación Bancaja, una iniciativa de sensibilización social que se desarrolla cada año con motivo del Día Internacional de las Personas con Discapacidad, el 3 de diciembre, y con el objetivo de concienciar sobre la necesidad de la integración de este colectivo. El conjunto de actividades, centradas en la experiencia artística, se desarrollará del 25 de noviembre al 5 de diciembre bajo el lema “El arte de la Integración”.

La propuesta del Parterre es abierta al público hasta completar aforo.

Twitter
Facebook
Website
Instagram

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .