Taiat dansa ho aposta tot al “tres” @LaMutant_

 

TAIAT DANSA HO APOSTA TOT AL “TRES”

La companyia valenciana obri la temporada de la Mutant amb l´estrena absoluta del seu últim espectacle, inspirat en el “Ballet triàdic” d´Oskar Schlemmer

Després de presentar la seua nova programació en el matí d´ahir, La Mutant inaugura oficialment la temporada aquest cap de setmana amb l´estrena absoluta de Tres, l´últim espectacle de la companyia Taiat Dansa. Es tracta d´un ballet inspirat en el terme “triàdic” encunyat pel pintor i escultor alemany Oskar Schlemmer, i es podrà veure a l´espai municipal el 14 i 15 de febrer a tres passes diferents cada dia, cada un dels quals podrà acollir un màxim de trenta persones.

Schlemmer va estrenar el seu Ballet Triàdic en 1922, a la ciutat de Stuttgart. Aquesta creació, on el nombre tres condicionava tota l´estructura del muntatge, es va convertir en tot un símbol de la reforma de la dansa i va tenir una influència crucial en el desenvolupament de les arts visuals. Les corògrafes de Taiat Meritxell Barberá i Inma García, al costat del coreògraf brasiler Ismael Ivo i el francès Rachid Ouramdane, han partit de la premissa elaborada per Schelemmer per explorar totes les seues possibilitats escèniques i performatives, donant lloc a tres seqüències escèniques, amb tres dimensions espacials i caracteritzades per tres colors diferents. Una proposta que, a més, convida a la participación del públic mitjançant un fórum obert en la cafeteria (ambientada per a l´ocasió com un café berlinés) i diferents masterclass a càrrec dels coreògrafs de l´espectacle.

Meritxell Barberá i Inma García funden la seua pròpia companyia Taiat Dansa en l´any 2003. Des d´aleshores han presentat les seues creacions en diferents espais i festivals, tant a nivell nacional com internacional. En els últims anys treballen també com a coreògrafes per altres companyies.

+info:https://www.lamutant.com/

TAIAT DANSA LO APUESTA TODO AL “TRES”

La compañía valenciana abre la temporada de La Mutant con el estreno absoluto de su último espectáculo, inspirado en el “Ballet triádico” de Oskar Schlemmer

Tras presentar su nueva programación en la mañana de ayer, La Mutant inaugura oficialmente la temporada este fin de semana con el estreno absoluto de Tres, el último espectáculo de la compañía Taiat Dansa. Se trata de un ballet inspirado en el término “triádico” acuñado por el pintor y escultor alemán Oskar Schlemmer, y podrá verse en el espacio municipal el 14 y 15 de febrero en tres pases distintos cada día, cada uno de los cuales podrá acoger a un máximo de treinta personas.

Schlemmer estrenó su Ballet Triádico en 1922, en la ciudad de Stuttgart. Esta creación, en el que el número tres condicionaba toda la estructura del montaje, se convirtió en todo un símbolo de la reforma de la danza y tuvo una influencia crucial en el desarrollo de las artes visuales. Las corógrafas de Taiat Meritxell Barberá e Inma García, junto al coreógrafo brasileño Ismael Ivo y el francés Rachid Ouramdane, han partido de la premisa elaborada por Schelemmer para explorar todas sus posibilidades escénicas y performativas, dando lugar tres secuencias escénicas, con tres dimensiones espaciales y caracterizadas por tres colores diferentes. Una propuesta que, además, invita a la participación del público mediante un foro abierto en la cafetería (ambientada para la ocasión como un café berlinés) y diferentes masterclass a cargo de los coreógrafos del espectáculo.

Meritxell Barberá e Inma García fundan su propia compañía Taiat Dansa en el año 2003. Desde entonces han presentado sus creaciones en distintos espacios y festivales, tanto a nivel nacional como internacional. En los últimos años trabajan también como coreógrafas para otras compañías.

+info:https://www.lamutant.com/

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .