Anna Albaladejo estrena al tem “slit”, una “autosexografia” sobre les formes del desig @TeatreElMusical

ANNA ALBALADEJO ESTRENA EN EL TEM “SLIT”, UNA “AUTOSEXOGRAFÍA” SOBRE LAS FORMAS DEL DESEO

Els creadors valencians tornen a guanyar presència a la nova temporada del TEM, i ho fan en àmbits tan diversos com el teatre, la música o la performance més audaç i compromesa. Aquest és el cas de SLIT, el muntatge dirigit i interpretat per Anna Albaladejo que forma part del programa de residències Graners de Creació, i que l´espai del Cabanyal-Canyamelar posarà en escena el divendres 21 i el dissabte 22 de febrer a partir de les 20:30.

SLIT és una de les peces en què es concreta la investigació del Projecte Obs-cenus, que porta en desenvolupament des de l´estiu de 2017. Es tracta d´una exploració de biografies eròtiques i identitats sexuals femenines que projecta el plaer de les dones com una forma de resistència, i que probablement constitueix la peça més personal de la seua autora, concebuda com un “striptease emocional de la meua intimitat sexual i afectiva, una autosexografia que tracta de reflectir-se en la memòria eròtica de l´espectador com un reflex de les formes col·lectives del desig”. Una narració, en definitiva, que es formula a través de la paraula, el cos, la música i el vídeo en directe, revisitant les icones del desig i la repressió de la nostra sexualitat, per proposar al públic la deconstrucció de la història dels cossos.

Anna Albaladejo (València, 1976) és actriu llicenciada en l´ESAD i Doctora en Literatura i Teatre per la UV. La seua trajectòria entre Espanya i Mèxic es centra en Noves Dramatúrgies i Arts Vives, i actualment desenvolupa tres línies d´investigació artística: el procés de participació al voltant de la memòria Pobles en peu d´art, el taller de creació col·lectiva del TEM Des del barri, i el citat Projecte Obs-cenus. Pel que fa a l´exploració del seu jo eròtic d´aquest últim, culminada amb l´estrena de SLIT, Albaladejo assenyala que “en aquest joc d´espills que és el plaer eròtic, intuïsc que hi ha tantes formes de desig com a cossos i cors en l´univers. Només caldria atrevir-se amb elles, des del xicotet fins a l´infinit “.

ANNA ALBALADEJO ESTRENA EN EL TEM “SLIT”, UNA “AUTOSEXOGRAFÍA” SOBRE LAS FORMAS DEL DESEO

Los creadores valencianos vuelven a ganar presencia en la nueva temporada del TEM, y lo hacen en ámbitos tan diversos como el teatro, la música o la performance más audaz y comprometida. Este es el caso de SLIT, el montaje dirigido e interpretado por Anna Albaladejo que forma parte del programa de residencias Graners de Creació, y que el espacio del Cabanyal-Canyamelar pondrá en escena el viernes 21 y el sábado 22 de febrero a partir de las 20:30.

SLIT es una de las piezas en que se concreta la investigación del Proyecto Obs-cenus, que lleva en desarrollo desde el verano de 2017. Se trata de una exploración de biografías eróticas e identidades sexuales femeninas que proyecta el placer de las mujeres como una forma de resistencia, y que probablemente constituye la pieza más personal de su autora, concebida como un “striptease emocional de mi intimidad sexual y afectiva, una autosexografía que trata de reflejarse en la memoria erótica del espectador como un reflejo de las formas colectivas del deseo”. Una narración, en definitiva, que se formula a través de la palabra, el cuerpo, la música y el video en directo, revisitando los iconos del deseo y la represión de nuestra sexualidad, para proponer al público la deconstrucción de la historia de los cuerpos.

Anna Albaladejo (València, 1976) es actriz licenciada en la ESAD y Doctora en Literatura y Teatro por la UV. Su trayectoria entre España y México se centra en Nuevas Dramaturgias y Artes Vivas, y actualmente desarrolla tres líneas de investigación artística: el proceso de participación alrededor de la memoria Pobles en peu d´art, el taller de creación colectiva del TEM Des del barri, y el citado Proyecto Obs-cenus. Respecto a la exploración de su yo erótico de este último, culminada con el estreno de SLIT, Albaladejo señala que “en ese juego de espejos que es el placer erótico, intuyo que existen tantas formas de deseo como cuerpos y corazones en el universo. Solo habría que atreverse con ellas, desde lo pequeño hasta el infinito”.
Fotografies: Mónica Rühle

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .