@DDespeyroux Denise despeyroux i t de teatre reflexionen al @TeatreElMusical sobre la identitat perduda i la volta a la llar

La dramaturga uruguaiana escriu i dirigeix “Cançó per tornar a casa”, que es podrà veure a l´espai del Cabanyal-Canyamelar l´1 de març

Denise Despeyroux va arribar a Espanya amb només tres anys, procedent de la seua Montevideo natal. Va créixer a Barcelona, on es va llicenciar en Filosofia i va anar forjant una destacada trajectòria com a actriu, directora i dramaturga. Considerada una de les veus més particulars del teatre espanyol contemporani, ha escrit i estrenat un total de quinze obres en diferents escenaris de Madrid, Barcelona, Buenos Aires i Montevideo. El pròxim diumenge 1 de març (19 hores), el singular univers de Despeyroux arribarà al Teatre El Musical amb una de les seues peces més recents, Cançó per tornar a casa, fruit de l´aliança amb la veterana companyia catalana T de Teatre.

L´obra planteja una reflexió sobre el pas del temps i la identitat perduda a través de tres actrius vingudes a menys que, un dia, coincideixen en una taverna amb dos individus que canviaran les seues vides: el ja retirat dramaturg escocès a qui deuen el seu primer èxit teatral -i a qui intentaran convèncer perquè els escriga un nou vehicle a l´estrellat- i un hipnotista a la fuga que entreveu una oportunitat de suplantar el cèlebre autor. “La vida de vegades és una cosa tan simple i complexa com una aventura que es perllonga però no deixa de ser un retorn a la llar, al lloc originari on un dia vam pertànyer”, assenyala Denise Despeyroux. “Aquesta obra és una fantasia tragicòmica, una comèdia desesperada on diversos éssers extraviats troben formes estranyes d´estar junts”.

La companyia T de Teatre, amb una trajectòria de quasi trenta anys i més d´un milió d´espectadors, ha creat onze espectacles que van des de Petits contes misògins fins Com pot ser que t’estimi tant, Delicades, Premis i càstigs o E.V.A. A més de Despeyroux, han treballat amb alguns dels autors i directors més interessants de l´escena contemporània, entre els quals es troben Alfredo Sanzol, Ciro Zorzoli, Javier Daulte o Julio Manrique.

+info: http://www.teatreelmusical.es/

DENISE DESPEYROUX Y T DE TEATRE REFLEXIONAN EN EL TEM SOBRE LA IDENTIDAD PERDIDA Y LA VUELTA AL HOGAR

La dramaturga uruguaya escribe y dirige “Cançó per tornar a casa”, que podrá verse en el espacio del Cabanyal-Canyamelar el 1 de marzo

Denise Despeyroux llegó a España con solo tres años, procedente de su Montevideo natal. Creció en Barcelona, donde se licenció en Filosofía y fue forjando una destacada trayectoria como actriz, directora y dramaturga. Considerada una de las voces más particulares del teatro español contemporáneo, ha escrito y estrenado un total de quince obras en diferentes escenarios de Madrid, Barcelona, Buenos Aires y Montevideo. El próximo domingo 1 de marzo (19 horas), el singular universo de Despeyroux llegará al Teatre El Musical con una de sus piezas más recientes, Cançó per tornar a casa, fruto de la alianza con la veterana compañía catalana T de Teatre.

La obra plantea una reflexión sobre el paso del tiempo y la identidad perdida a través de tres actrices venidas a menos que, cierto día, coinciden en una taberna con dos individuos que cambiarán sus vidas: el ya retirado dramaturgo escocés a quien deben su primer éxito teatral -y al que tratarán de convencer para que les escriba un nuevo vehículo al estrellato- y un hipnotista a la fuga que atisba una oportunidad de suplantar al célebre autor. “La vida a veces es algo tan simple y complejo como una aventura que se prolonga pero no deja de ser un regreso al hogar, al lugar originario donde un día pertenecimos”, señala Denise Despeyroux. “Esta obra es una fantasía tragicómica, una comedia desesperada donde varios seres extraviados encuentran formas extrañas de estar juntos”.

La compañía T de Teatre, con una trayectoria de casi treinta años y más de un millón de espectadores, ha creado once espectáculos que van desde Petits contes misògins hasta Com pot ser que t’estimi tant, Delicades, Premis i càstigs o E.V.A. Además de Despeyroux, han trabajado con algunos de los autores y directores más interesantes de la escena contemporánea, entre los cuales se encuentran Alfredo Sanzol, Ciro Zorzoli, Javier Daulte o Julio Manrique.

Tràiler de “Cançó per tornar a casa

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .