NdP_ProgramFestival i fira del llibre il·lustrat 2020🦁

Paraules il·lustrades per a combatre la incertesa: Baba Kamo 2020 presenta el seu programa amb activitats pressencials i en línia

• El festival i fira del llibre il·lustrat celebra la seua tercera edició de l’11 al 13 de desembre en el CCCC de València
• 24 editorials, llibreries i segells d’autoedició mostraran les seues propostes literàries
• L’exposició «Babalunga i kamolongos» acull l’obra de 135 autors internacionals

En un any carregat d’incerteses, la cultura s’erigeix en refugi i camí, com a arma amb la qual combatre els nostres temors i com a llar on sentir-nos acollits i estimats. Per això, Baba Kamo. Festival i fira del llibre il·lustrat vol acabar aquest 2020 tan complicat amb un gran carrusel d’activitats on la lectura serà la protagonista. Organitzat per l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV) i la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL),aquest esdeveniment celebra la seua tercera edició de l’11 al 13 de desembre al Centre del Carme Cultura Contemporània de València (CCCC) amb la col·laboració del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

El director del Consorci de Museus i del CCCC, José Luis Pérez Pont, ha destacat l’important el paper que ocupen el disseny i la il·lustració en la programació del CCCC així com la literatura o la poesia contemporànies i ha recordat que «des de fa tres anys, Baba Kamo conjumina la cultura artística i la literària en un esdeveniment imprescindible a València que posa en valor als seus autors i mostra la maduresa i la qualitat de la il·lustració gràfica actual».

Amb un format reduït i adaptat a les mesures sanitàries necessàries, però sense perdre la seua essència, aquesta entrega presenta una programació diversa i exuberant que combina propostes dirigides al públic general amb d’altres enfocades a professionals del sector.

Igualment, en aquest gran aparador de les paraules il·lustrades conviuran les activitats presencials amb les cites en línia. I tot, amb la ferma voluntat de mantindre els anhels que van fer nàixer el festival al 2018: visibilitzar el treball de tots els agents al voltant del llibre il·lustrat, fomentar l’esperit crític i la sensibilitat estètica i avivar la creació interdisciplinària.

Xarrades, titelles i molta, molta, molta il·lustració!
La programació de Baba Kamo 2020 començarà el divendres, 11 de desembre, amb una xarrada de les creadores de Wonder Ponder, un projecte editorial de filosofia visual per a xiquets i xiquetes. Aquesta proposta es projectarà en directe al CCCC i també es podrà seguir en línia. D’altra banda, el dissabte de matí tindrà lloc l’espectacle de titelles ¡Qué bonito es Panamá!, basat en l’obra original de Janosch i a càrrec de la companyia Titelles la Matallina. Aquesta activitat familiar es reatlizarà, amb inscripció prèvia i aforament reduït, al CCCC, escenari que també acollirà de vesprada la xarrada professional a càrrec de l’il·lustrador Joan Negrescolor. Prèviament, el prestigiós autor impartirà una classe magistral al Màster d’Il·lustració Professional de l’Escola Barreira.

Pel que fa a les jornades de formació al professorat organitzades amb el CEFIRE Específic de Plurilingüisme i el taller per als bibliotecaris organitzat amb el COBDCV, enguany es realitzaran exclusivament en format digital per a facilitar la participació de tots les professionals d’aquests àmbits.

Pel que fa a l’espai de fira, un dels pilars fonamentals de Baba Kamo, l’emergència sanitària del coronavirus ha obligat a fer una selecció reduïda d’estands. Així, la tercera edició d’aquest encontre comptarà amb 21 expositors amb les publicacions il·lustrades de 14 editorials de tot el món, com ara Barbara Fiore Editora, Barlin Libros, Edelvives, Ekaré, Ediciones Modernas El Embudo, La Documental Edicions, Libros de ida y vuelta, Libros del Zorro Rojo, Litera Libros, Media Vaca, Niño Editor i Nórdica Libros,
l’argentina Limonero i la portuguesa Orfeu Negro. Completaran l’espai de fira cinc llibreries valencianes: Bangarang, Gavina Llibres, La Primera, Bartleby i Somnis de Paper, i cinc segells d’autoedició: DXI Magazine, Ediciones Valientes/6 sueños, La lluna, la pruna, la tuna, Milimbo i per(r)rucho llibres de paper.

L’altre element vertebral de Baba Kamo és la seua exposició internacional d’il·lustració editorial «Babalunga i kamolongos». Amb 205 propostes rebudes de tretze països diferents, enguany no ha estat gens fàcil realizar una selecció de creadors i creadores. Finalment, el jurat d’aquesta edició ha acordat la participació de 135 artistes. Els encarregats d’aquesta tasca han estat Diego Areso, dissenyador i director d’art d’El País; Marcos Guardiola «Maguma», Il·lustrador i guanyador de la passada edició de Baba Kamo; Tereza Horváthová, editora de l’editorial Baobab i directora del festival Tabook (Praga); Elisabeth Pérez Fernández, directora del festival Irudika, editora de Bonito Editorial i presidenta d’Euskal irudigileak, i l’Equip Baba Kamo.

Aquesta mostra será inaugurada l’11 de desembre —quan també s’anunciarà a la persona guanyadora i encarregada de preparar el cartell de 2021— i podrá ser visitada durant tot el mes.

I a més… Audicions!
Del 9 al 10 de desembre, uns dies abans de la programació oficial del festival, Baba Kamo celebrarà dues jornades d’entrevistes professionals en línia que marcaran el tret d’eixida d’aquesta gran aventura de paper i tinta.

En anteriors edicions, aquestes trobades s’havien celebrat de manera presencial, en canvi, en 2020 salten a l’univers digital a través del programa Audicions!, que vol reforçar la presència de les editorials i agències internacionals en aquesta proposta i a l’hora garantir les mesures de seguretat imprescindibles. Aquesta tercera entrega de reunions one-to-one comptarà amb la participació de vora 200 creadors; tres agències de representació de professionals de la il·lustració: Anna Goodson Illustration Agency (Canadà – EUA), Plum Pudding Illustration Agency (Regne Unit) i Pencil Ilustradores (Espanya), i les editorials Edelvives, Kalandraka, La Topera Editorial, NubeOcho, Edicions Bromera i COCO BOOKS.

IMATGES (NOEMA ESTUDIO)
Rugeix i difon!

babakamo.com
facebook
twitter
instagram

CAS

Palabras ilustradas para combatir la incertidumbre: Baba Kamo 2020 presenta su programa con actividades presenciales y online

  • • El festival y feria del libro ilustrado celebra su tercera edición del 11 al 13 de diciembre en el CCCC de València
    • 24 editoriales, librerías y sellos de autoedición mostrarán sus propuestas literarias
    • La exposición «Babalunga i kamolongos» acoge la obra de 135 autores internacionales
En un año cargado de incertidumbres, la cultura se erige en refugio y camino, como arma con la cual combatir nuestros temores y como hogar donde sentirnos acogidos y queridos. Por eso, Baba Kamo. Festival i fira del llibre il·lustrat quiere acabar este 2020 tan complicado con un gran carrusel de actividades donde la lectura será la protagonista. Organizado por la l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV) i la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), este acontecimiento celebra su tercera edición del 11 al 13 de diciembre en el Centre del Carme Cultura Contemporània de València (CCCC) con la colaboración del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

En este sentido, el director del Consorcio y del CCCC, José Luis Pérez Pont, ha destacado el importante el papel que ocupan el diseño y la ilustración en la programación del centro así como la literatura o la poesía contemporáneas y ha recordado que «desde hace tres años, Baba Kamo aúna la cultura artística y la literaria en un acontecimiento imprescindible en València que pose en valor a sus autores y muestra la madurez y la calidad de la ilustración gráfica actual».

Con un formato reducido y adaptado a las medidas sanitarias necesarias, pero sin perder su esencia, esta entrega presenta una programación diversa y exuberante que combina propuestas dirigidas al público general con otras enfocadas a profesionales del sector. Igualmente, en este gran escaparate de las palabras ilustradas convivirán las actividades presenciales con las citas en línea. Y todo ello, con la firme voluntad de mantener los anhelos que hicieron nacer el festival en 2018: visibilizar el trabajo de todos los agentes alrededor del libro ilustrado, fomentar el espíritu crítico y la sensibilidad estética y avivar la creación interdisciplinaria.

¡Charlas, títeres y mucha, mucha, mucha ilustración!
La programación de Baba Kamo 2020 empezará el viernes, 11 de diciembre, con una charla de las creadoras de Wonder Ponder, un proyecto editorial de filosofía visual para niños y niñas. Esta propuesta se proyectará en directo en el CCCC y también se podrá seguir por Internet.

Por otro lado, el sábado por la mañana tendrá lugar el espectáculo de títeres ¡Qué bonito se Panamá!, basado en la obra original de Janosch y a cargo de la compañía Titelles la Matallina. Esta actividad familiar se realizará, con inscripción previa y aforo reducido, en el CCCC, escenario que también acogerá por la tarde la charla profesional a cargo del ilustrador Joan Negrescolor. Previamente, el prestigioso autor impartirá una clase magistral en el Máster de Ilustración Profesional de la Escuela Barreira.

En cuanto a las jornadas de formación al profesorado organizadas con el CEFIRE Específic de Plurilingüisme y el taller para los bibliotecarios organizado con el COBDCV, este año se realizarán exclusivamente en formato digital para facilitar la participación de todas las profesionales de estos ámbitos.

En cuanto al espacio de feria, uno de los pilares fundamentales de Baba Kamo, la emergencia sanitaria del coronavirus ha obligado a hacer una selección reducida de estands. Así, la tercera edición de este encuentro contará con 21 expositores que mostrarán las publicaciones ilustradas de 14 editoriales de todo el mundo, como, por ejemplo, Barbara Fiore Editora, Barlin Libros, Edelvives, Ekaré, Ediciones Modernas El Embudo, La Documental Edicions, Libros de ida y vuelta, Libros del Zorro Rojo, Litera Libros, Media Vaca, Niño Editor y Nórdica Libros; la argentina Limonero y la portuguesa Orfeu Negro. Completarán el espacio de feria cinco librerías valencianas: Bangarang, Gaviota Libros, La Primera, Bartleby y Sueños de Papel, y cinco sellos de autoedición: DXI Magazine, Ediciones Valientes/6 sueños, La lluna, la pruna, la tuna, Milimbo y per(r)rucho llibres de paper.

El otro elemento vertebral de Baba Kamo es su exposición internacional de ilustración editorial «Babalunga i kamolongos». Con 205 propuestas recibidas de trece países diferentes, este año no ha estado nada fácil realizar una selección de creadores y creadoras. Finalmente, el jurado de esta edición ha acordado la participación de 135 artistas.

Los encargados de esta tarea han sido Diego Areso, diseñador y director de arte de El País; Marcos Guardiola «Maguma», Ilustrador y ganador de la pasada edición de Baba Kamo; Tereza Horváthová, editora de la editorial Baobab y directora del festival Tabook (Praga); Elisabeth Pérez Fernández, directora del festival Irudika, editora de Bonito Editorial y presidenta de Euskal irudigileak, y el Equipo Baba Kamo. Esta muestra será inaugurada el 11 de diciembre —cuando también se anunciará a la persona ganadora y encargada de preparar el cartel de 2021— y podrá ser visitada durante todo el mes.

Y además… Audicions!
Del 9 al 10 de diciembre, unos días antes de la programación oficial del festival, Baba Kamo celebrará dos jornadas de entrevistas profesionales en linea que marcarán el pistoletazo de salida de esta gran aventura de papel y tinta. En anteriores ediciones, estos encuentros se habían celebrado de manera presencial, en cambio, en 2020 saltan al universo digital a través del programa Audicions!, que quiere reforzar la presencia de las editoriales y agencias internacionales en esta propuesta y en la hora garantizar las medidas de seguridad imprescindibles.

Esta tercera entrega de reuniones one-to-one contará con la participación de cerca de 200 creadores; tres agencias de representación de profesionales de la ilustración: Anna Goodson Illustration Agency (Canadá – EE. UU.), Plum Pudding Illustration Agency (Reino Unido) y Pencil Ilustradores (España), y las editoriales Edelvives, Kalandraka, La Topera Editorial, NubeOcho, Edicions Bromera y COCO BOOKS.
.

IMÁGENES (NOEMA ESTUDIO)
¡Ruge y difunde!

babakamo.com
facebook
twitter
instagram

color-twitter-48.png
color-facebook-48.png
color-link-48.png
Copyright © 2020 Baba Kamo, All rights reserved.
[VAL]

Vosté rep aquest correu perquè està subscrit al nostre llistat de premsa de «Baba Kamo. Festival i fira del llibre il·lustrat»

[CAS]

Usted recibe este correo porque está subscrito a nuestro listado de prensa de «Baba Kamo. Festival y feria del libro ilustrado».

Our mailing address is:
Baba KamoGV Ramón y Cajal 1-3
Valencia, 46008 Spain

Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp

open.php?u=e9afd2c39580a52823492b7b9&id=357c104031&e=d2d1473be6

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.