Un món il·lustrat al teu sofà: @Baba_Kamo Baba Kamo llança un tour virtual de la seua exposició internacion al

Un món il·lustrat al teu sofà: Baba Kamo llança un tour virtual de la seua exposició internacional

La mostra «Babalunga i kamolongos» compta amb obres de 135 artistes d’11 països diferents i es pot visitar presencialment al CCCC fins al 10 de gener

Elías Taño ha sigut el guanyador d’aquesta edició i serà l’encarregat de la imatge gràfica de Baba Kamo 2021

Més de 2000 persones van participar a la 3a edició del festival

Vols visitar l’exposició internacional d’il·lustració del festival Baba Kamo 2020, però no pots vindre a València? Que no condisca el pànic! Tenim la solució: per primera vegada, el festival ha preparat una visita virtual a aquesta mostra formada per les obres de 135 artistes d’11 països diferents. Així, mitjançant una pestanya habilitada al web de Baba Kamo es pot recórrer tots el racons de l’exposició ubicada al Centre del Carme Cultura Contemporània de València (CCCC) amb el suport del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.
A més, els visitants 2.0 poden fer zoom per a apropar-se digitalment a les obres i també consultar informació sobre la seua autoria i el projecte editorial al que pertanyen. Una selva de tinta i paper que pots explorar sense eixir de casa! Tot un món il·lustrat que t’espera al teu sofà. I és que, com expliquen des de l’organització del festival, que en aquesta entrega a rebut a més de 2.000 persones, «en un any on tots ens trobem estranyament lluny, hem fet un esforç perquè tothom puga gaudir de l’exposició des de qualsevol lloc del món, no només des dels onze països representants pels diferents autors i autores presents a la mostra sinó també per a aquelles persones que, bé per decisió bé per impossibilitat, no poden acostar-se a veure-la en directe. Retallem així les distàncies físiques i psicològiques per facilitar l’accessibilitat a la cultura, que ha d’estar a l’abast de totes les persones».
dbd05062-0bad-449c-8e72-589c3b96b97b.jpg Foto: Noema Studio
L’exposició «Babalunga i kamolongos» va ser inaugurada el passat 11 de desembre i es pot visitar presencialment a la Sala Zero del CCCC fins al 10 de gener. En aquesta ocasió, el guanyador de la mostra ha sigut l’il·lustrador Elías Taño (Tenerife, 1983), qui va ser triat pel jurat especialitzat per «la seua capacitat crítica i el seu compromís social a través de la il·lustració. Per la seua renovació personal de la gràfica política a través d’un estil sintètic, colorista i dinàmic, allunyat dels pressupostos tradicionals d’aquesta mena de manifestacions».
Como a premiat, Taño serà l’encarregat de la imatge gràfica de l’edició de 2021. En concret, el jurat responsable de fer la sel·lecció dels participants entre les 205 propostes rebudes de 13 països diferents va estar integrat per Diego Areso, dissenyador i director d’art d’El País; Marcos Guardiola «Maguma», il·lustrador i guanyador de la passada edició de Baba Kamo; Tereza Horváthová, editora de l’editorial Baobab y directora del festival Tabook (Praga); Elisabeth Pérez Fernández, directora del festival Irudika, editora de Bonito Editorial i presidenta d’Euskal irudigileak, i l’Equip Baba Kamo (Clara Berenguer, Manuel Garrido Barberá i Paula Pérez i de Lanuza).
Organitzada per l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV) i la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) la tercera edició d’aquesta iniciativa va tindre lloc de l’11 al 13 de desembre al CCCC amb la col·laboració del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat. El festival i fira Baba Kamo va nàixer al 2018 amb tres objectius: visibilitzar el treball de tots els agents al voltant del llibre il·lustrat, fomentar l’esperit crític i la sensibilitat estètica i avivar la creació interdisciplinària. Amb l’aposta per l’univers 2.0 aquestes premisses creuen fronteres i esdevenen metes universals.

Un mundo ilustrado en tu sofá: Baba Kamo lanza un tour virtual de su exposición internacional

• La muestra «Babalunga y kamolongos» cuenta con obras de 135 artistas de 11 países diferentes y se puede visitar presencialmente en el CCCC hasta el 10 de enero • Elías Taño ha sido el ganador de esta edición y será el encargado de la imagen gráfica de Baba Kamo 2021 • Más de 2000 personas participaron en la 3ª edición del festival
¿Quieres visitar la exposición internacional de ilustración del festival Baba Kamo 2020, pero no puedes venir a València? ¡Que no cunda el pánico! Tenemos la solución: por primera vez, el festival ha preparado una visita virtual a esta muestra formada por las obras de 135 artistas de 11 países diferentes.
Así, mediante una pestaña habilitada en la web de Baba Kamo se pueden recorrer todos los rincones de la exposición ubicada en el Centre del Carme Cultura Contemporània de València (CCCC) con el apoyo del Consorcio de Museos de la Comunitat Valenciana. Además, los visitantes 2.0 pueden hacer zoom para acercarse digitalmente a las obras y también consultar información sobre su autoría y el proyecto editorial al que pertenecen. ¡Una selva de tinta y papel que puedes explorar sin salir de casa!
Todo un mundo ilustrado que te espera en tu sofá. Y es que, como explican desde la organización del festival, que en esta entrega ha recibido a más de 2.000 personas, «en un año donde todos nos encontramos extrañamente lejos, hemos hecho un esfuerzo porque todo el mundo pueda disfrutar de la exposición desde cualquier lugar del mundo, no solo desde los once países representados por los diferentes autores y autoras presentes en la muestra, sino también para aquellas personas que, bien por decisión bien por imposibilidad, no pueden acercarse a verla en directo.
Recortamos así las distancias físicas y psicológicas para facilitar la accesibilidad a la cultura, que tiene que estar al alcance de todas las personas». cb76e08b-cfa3-4288-b6b8-2724e72a9408.jpg La exposición «Babalunga y kamolongos» fue inaugurada el pasado 11 de diciembre y se puede visitar presencialmente en la Sala Zero del CCCC hasta el 10 de enero.
En esta ocasión, el ganador de la muestra ha sido el ilustrador Elías Taño (Tenerife, 1983), quien fue elegido por el jurado especializado por «su capacidad crítica y su compromiso social a través de la ilustración.
Por su renovación personal de la gráfica política a través de un estilo sintético, colorista y dinámico, alejado de los presupuestos tradicionales de este tipo de manifestaciones». Como premiado, Taño será el encargado de la imagen gráfica de la edición de 2021.
En concreto, el jurado responsable de hacer la selección de los participantes entre las 205 propuestas recibidas de 13 países diferentes estuvo integrado por Diego Areso, diseñador y director de arte de El País; Marcos Guardiola «Maguma», ilustrador y ganador de la pasada edición de Baba Kamo; Tereza Horváthová, editora de la editorial Baobab y directora del festival Tabook (Praga); Elisabeth Pérez Fernández, directora del festival Irudika, editora de Bonito Editorial y presidenta de Euskal irudigileak, y el Equipo Baba Kamo (Clara Berenguer, Manuel Garrido Barberá i Paula Pérez y de Lanuza).
65f2d06c-5a07-4620-85a6-2c0e2bf10f81.png Organizada por la Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV) y la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) la tercera edición de esta iniciativa tuvo lugar del 11 al 13 de diciembre en el CCCC con la colaboración del Consorcio de Museos de la Comunidad Valenciana y de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat.
El festival y feria Baba Kamo nació en 2018 con tres objetivos: visibilizar el trabajo de todos los agentes alrededor del libro ilustrado, fomentar el espíritu crítico y la sensibilidad estética y avivar la creación interdisciplinaria. Con la apuesta por el universo 2.0 estas premisas cruzan fronteras y se convierten en metas universales.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.