La Fira del Llibre de València @firallibrevlc homenatjarà el llegat poètic de Francisco Brines i Marc Granell

LA FIRA DEL LLIBRE DE VALÈNCIA HOMENATJARÀ EL LLEGAT POÈTIC DE FRANCISCO BRINES I MARC GRANELL

  • Tots dos autors, referents de les lletres valencianes, seran objecte d’un reconeixement especial durant la 56 edició de la Fira.

La 56 Fira del Llibre de València se celebrarà del 14 al 24 d’octubre de 2021 al Jardí de Vivers.

En la seua edició número 56, la Fira del Llibre de València brindarà un homenatge especial a la figura del poeta valencià Francisco Brines, que va ser reconegut amb el premi Cervantes 2020 poc abans de la seua mort el passat mes de maig. L’acte, que tindrà lloc el diumenge 17 d’octubre a les 19 hores, servirà també per presentar el seu poemari pòstum, Donde muere la muerte, en el qual el propi Brines va seleccionar minuciosament un seguit de versos en els que desafiava la mort i celebrava el seu amor per l’amistat i la vida. La trobada comptarà amb la presència de destacades figures literàries de la Comunitat i de diferents autoritats, com el poeta Fernando Delgado, el president de l’Institut Cervantes Luis García Montero, la directora general del Llibre i Foment de la Lectura Mª José Gálvez, la directora de la Fundació Francisco Brines Àngels Gregori, la directora general de Cultura i Patrimoni Carmen Amoraga o el president del Gremi de Llibrers Juan Pedro Font de Mora.

Francisco Brines (Oliva, València, 1932-2021), llicenciat en Dret, Filosofia i Lletres i Història, va ser doctor honoris causa per la Universitat Politècnica de València, lector de literatura espanyola a la Universitat de Cambridge i professor d’espanyol a Oxford. La seua obra poètica va ser reconeguda amb els més importants guardons, com el Premi Adonais, el Premi de la Crítica en la modalitat de poesia, el Premi de les Lletres Valencianes, el Premi Nacional de Poesia, el Premi Nacional de les Lletres Espanyoles i el Premi Reina Sofia de Poesia Iberoamericana, entre d’altres. En 2019 se li va reconèixer amb l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana i en 2020 amb el Premi Cervantes.

A més d’aquest homenatge, la Fira també retrà un tribut especial a un altre poeta valencià de referència com Marc Granell (València, 1953), figura emblemàtica de l’esclat cultural i literari dels anys 70 i autor de poemaris com Llarg camí llarg, Corrent deFons o Matèria d’ombra. L’acte se celebrarà el dissabte 23 d’octubre a partir de les 19 hores.

LA FIRA DEL LLIBRE DE VALÈNCIA HOMENAJEARÁ EL LEGADO POÉTICO DE FRANCISCO BRINES I MARC GRANELL

  • Ambos autores, referentes de las letras valencianas, serán objeto de un reconocimiento especial durante la 56 edición de la Fira.

En su edición número 56, la Fira del Llibre de València brindará un homenaje especial a la figura del poeta valenciano Francisco Brines, que fue reconocido con el Premio Cervantes 2020 poco antes de su fallecimiento el pasado mes de mayo. El acto, que tendrá lugar el domingo 17 de octubre a las 19 horas, servirá también para presentar su poemario póstumo, Donde muere la muerte, en el que el propio Brines seleccionó minuciosamente una serie de versos en los que desafiaba a la muerte y celebraba su amor por la amistad y la vida. El encuentro contará con la presencia de destacadas figuras literarias de la Comunitat y de diferentes autoridades, como el poeta Fernando Delgado, el presidente del Instituto Cervantes Luis García Montero, la directora general del Libro y Fomento de la Lectura Mª José Gálvez, la directora de Fundació Francisco Brines Àngels Gregori, la directora general de Cultura i Patrimoni Carmen Amoraga o el presidente del Gremi de Llibrers Juan Pedro Font de Mora.

Francisco Brines (Oliva, Valencia, 1932-2021), licenciado en Derecho, Filosofía y Letras e Historia, fue doctor honoris causa por la Universidad Politécnica de Valencia, lector de literatura española en la Universidad de Cambridge y profesor de español en Oxford. Su obra poética fue reconocida con los más importantes galardones, como el Premio Adonais, el Premio de la Crítica en la modalidad de poesía, el Premio de las Letras Valencianas, el Premio Nacional de Poesía, el Premio Nacional de las Letras Españolas y el Premio Reina Sofía de Poesía Iberoamericana, entre otros. En 2019 se le reconoció con la Alta Distinción de la Generalitat Valenciana y en 2020 con el Premio Cervantes.

Además de este homenaje, la Fira también rendirá un tributo especial a otro poeta valenciano de referencia como Marc Granell (Valencia, 1953), figura emblemática del estallido cultural y literario de los años 70 y autor de poemarios como Llarg camí llarg, Corrent de Fons o Matèria d’ombra. El acto se celebrará el sábado 23 de octubre a partir de las 19 horas.

56 FIRA DEL LLIBRE DE VALÈNCIA
firallibre.com
facebook.com/Fira.LlibreValència
twitter.com/firallibrevlc
instagram.com/firallibrevlc

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.